Η Ιστορία μας

Η Ένωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του αερομοντελισμού ως αεραθλήματος εκτός από hobby. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ε.Α.Η.Κ. ιδρύθηκε ως αερομοντελιστικό αθλητικό σωματείο και όχι ως σύλλογος ή λέσχη αερομοντελιστών.

Αμέσως τα μέλη του νέου συλλόγου αναζήτησαν χώρο στον οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθέι το μοντελοδρόμιο του συλλόγου μια και το συγκεκριμένο ήταν το μόνιμο πρόβλημα του χώρου.
Πλέον το 2000 διεξάγονται και οι πρώτες εκλογές της Ε.Α.Η.Κ. στις οποίες Πρόεδρος εκλέγεται ο Απόστολος Τσαπάκης, Γενικός Γραμματέας ο Νίκος Γραμματικάκης και ταμίας ο Μιχάλης Κρουσταλλάκης. Τον Δεκέμβριο του 1999 η τότε Κοινότητα Ανωπόλεως (σήμερα Δήμος Γουβών) με απόφαση της παραχωρεί στην Ε.Α.Η.Κ. χώρο στη θέση Κοψά Ανώπολης. Απο εκεί και πέρα όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατασκευή του μοντελλοδρόμιου.

Μέχρι το 2002 έχει περιφραχθεί ο χώρος και έχει δημιουργηθεί χωμάτινος διάδρομος ενώ ένα τουριστικό λεωφορείο, δωρέα προς την Ε.Α.Η.Κ. μεταφέρεται στο χώρο του μοντελοδρόμιου. Το συγκεκριμένο λεωφορείο “μετατρέπεται” (αφαίρεση καθισμάτων, τοποθέτηση τραπεζιών κτλ) και γίνεται το “σπίτι μας”. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου διεξάγονται εκλογές και Πρόεδρος της Ε.Α.Η.Κ. εκλέγεται ο Νίκος Γραμματικάκης, Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Δρυμαλίτης και ταμίας ο Μανώλης Μακρυγιαννάκης.

Το 2003 κασκευάζεται υπόστεγο για τo χώρο προετοιμασίας αερομοντέλων. Επίσης με ενέργειες των μελών τοποθετείται πλαστικός τάπητας που καλύπτει μέρος του διαδρόμου και βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες αflag-eahk-169πο-προσγείωσης των αερομοντέλων.

Τον Σεπτέμβρη του 2004 εκλέγεται νέα διοίκηση με Πρόεδρο τον Μανώλη Πρατσινάκη, Γενικό Γραμματέα τον Χάρη Χαλαμπαλάκη και Ταμία τον Μιχάλη Σταματουλάκη. Το 2005 αλλάζει το καταστατικό της Ε.Α.Η.Κ. και εναρμονίζεται με τον τρέχοντα αθλητικό νόμο. Το 2006 η Ε.Α.Η.Κ. γίνεται ο πρώτος ,και μοναδικός μέχρι τώρα, αθλητικός σύλλογος αερομοντελισμού μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) με έδρα το Ηράκλειο.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2013 το ‘’όνειρο’’ γίνεται πραγματικότητα. To μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Η.Κ απέκτησε το δικό του ασφαλτοστρωμένο διάδρομο. Οι διαστάσεις του διαδρόμου είναι 110 μέτρα μήκος και 10,8 μέτρα πλάτος.

Scroll to Top